Είστε εδώ:ΑρχικήΤεχνολογικά νέαΣυνεχίζεται η κατάρρευση στις πωλήσεις των iPhone
27
Ιούλιος

Συνεχίζεται η κατάρρευση στις πωλήσεις των iPhone

Κατηγορία Τεχνολογικά νέα

 

Πρόκειται για μείωση της τάξης του 15%, και σύμφωνα με το Verge αποτελεί ξεκάθαρο δείγμα ανάσχεσης της δυναμική των iPhone στην αγορά.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τίμ Κουκ δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν μια «μεγαλύτερη ζήτηση των πελατών από ό,τι ήταν αναμενόμενο», όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC.

 

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι οι πωλήσεις αναμένεται να καταγράψουν μείωση και το τέταρτο τρίμηνο και να φτάσουν μεταξύ των 45,5 και 47,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Η ζήτηση για το δημοφιλές προϊόν της Apple είχε ξεκινήσει να επιβραδύνεται από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όταν η εταιρεία είχε ανακοινώσει την πρώτη μείωση στις πωλήσεις του iPhone από το 2007 οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε η συσκευή. Τα iPhone αντιστοιχούν στα δύο τρίτα των συνολικών πωλήσεων της Apple και αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό των κερδών της.

 

Η πιο περιορισμένη ζήτηση των iPhone είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των κερδών κατά 27% στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια τους τρεις μήνες έως την 25η Ιουνίου, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 14,6% στα 42,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Η Apple θεωρεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της πτώσης οφείλεται στην οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί σε μεγάλο μέρος του κόσμου, αλλά και στο γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν αναβαθμίζουν τα iPhone τους, όσο συχνά έκαναν παλαιότερα, σε κάποιο πιο πρόσφατο μοντέλο.

 

Με στοιχεία από ΑΠΕ και Verge

Πρόσθετες Πληροφορίες

Διαβάστηκε 848 φορές

Επικοινωνία

Τζώρτζ 10, 10677 Αθήνα

E-mail: info@dakepase-ote.gr

Τηλ.: 210 33 00 048

Fax: 210 33 02 199