Είστε εδώ:ΑρχικήΤεχνολογικά νέαΣυνεργασία ΟΤΕ-Cosmote & ΟΠΑ
28
Μάρτιος

 

Σε συμφωνία προχώρησαν ο OTE, η COSMOTE και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οδηγώντας τις συνέργειες μεταξύ επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας σε άλλο επίπεδο. 

 

H συμφωνία υπoγράφθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, και τον Πρύτανη του ΟΠΑ, Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Γάτσιο. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται συνεργασία σε κοινούς τομείς δράσης, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και αναζήτηση λύσεων σε τεχνικά και επιχειρηματικά θέματα για την αναβάθμιση προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται και η δημιουργία κοινού τεχνολογικού εργαστηρίου, σε χώρο του Ομίλου ΟΤΕ, με συμμετοχή στελεχών του ΟΤΕ και της COSMOTE, Καθηγητών και φοιτητών του ΟΠΑ.

Επίσης, προβλέπεται και η από κοινού συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και εθνικά έργα έρευνας και ανάπτυξης, στα οποία ο ΟΤΕ και η COSMOTE θα αναλάβουν τον ρόλο του Technology Partner.

 

«Στον Όμιλο ΟΤΕ αυτή τη στιγμή υλοποιούνται περισσότερα από 20 πρωτοποριακά τεχνολογικά ερευνητικά προγράμματα, ενώ τα εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών εργάζονται πάνω στις τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών του μέλλοντος. Στη διαρκή μας επένδυση στην καινοτομία και την εκπαίδευση, αποκτούμε ένα νέο σύμμαχο. Μέσα από τη συνεργασία με το ΟΠΑ, πρωτοποριακή για τη χώρα, θα αναζητήσουμε μαζί λύσεις σε τεχνικά και επιχειρηματικά ζητήματα για την αναβάθμιση προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών. Οι ταλαντούχοι φοιτητές του Πανεπιστημίου θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις γνώσεις, τις δυνατότητες και την αγάπη τους για την τεχνολογία, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν ουσιαστικές εμπειρίες που θα αποτελέσουν εφόδιο για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας», δήλωσε μετά την υπογραφή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

 

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος, δήλωσε τα εξής: «Για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών η Καινοτομία και η Εξωστρέφεια, μαζί με την Αριστεία και την Κοινωνική Προσφορά, αποτελούν τις σταθερές Ιδρυματικές του Αξίες. Η συμφωνία με τον Όμιλο ΟΤΕ καθοδηγείται από αυτές τις αξίες. Εντάσσεται στην γενικότερη στρατηγική μας συνεργασιών με κοινωνικούς φορείς, ιδρύματα και επιχειρήσεις. Προσδοκούμε η συνεργασία καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου μας με στελέχη τεχνολογίας του Ομίλου ΟΤΕ, να προσφέρει καινοτόμες λύσεις σε τεχνικά και επιχειρηματικά θέματα, να οδηγήσει σε συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και να βοηθήσει τους φοιτητές μας τόσο στην απόκτηση γνώσεων και εμπειριών όσο και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.»

 

Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι το όλο εγχείρημα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς αφού ήδη τα πρώτα projects βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού και ανάπτυξης.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Διαβάστηκε 1139 φορές

Επικοινωνία

Τζώρτζ 10, 10677 Αθήνα

E-mail: info@dakepase-ote.gr

Τηλ.: 210 33 00 048

Fax: 210 33 02 199