Είστε εδώ:ΑρχικήΔελτία τύπουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΙΤ 08/07/2015
09
Ιούλιος

 

 

Αντιθέτως, μάλιστα, έχει τη στοιχειώδη υποχρέωση να σεβαστεί τους Έλληνες πολίτες που τα τελευταία πέντε χρόνια υποβάλλονται σε πρωτοφανείς δυσβάσταχτες θυσίες και φτωχοποιούνται βίαια.

 

Η ανθελληνική αυτή ρητορική και πρακτική εκπορεύεται από συγκεκριμένα ευρωπαϊκά (παρα)κεντρα εξουσίας, εξυπηρετεί τα τοκογλυφικά funds που τζογάρουν στο Grexit, υπονομεύει την εκδήλωση αλληλεγγύης, πυροδοτεί το αναγκαίο συναινετικό κλίμα σε επίπεδο θεσμικών ευρωπαϊκών οργάνων, είναι ασύμβατη με το περιεχόμενο και τις θεμελιώδεις αξίες της Ε.Ε. εξυπηρετώντας μόνο κατεστημένα συμφέροντα και “επώνυμες” οικονομικές ελίτ…

 

Ο λαλίστατος κ. Βέμπερ δεν συμπεριέλαβε στην αιχμηρή, αντιευρωπαϊκή, ανάλγητη και λαϊκιστική τοποθέτησή του καμία κριτική για τα αδιέξοδα Προγράμματα ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόστηκαν στην Πατρίδα μας από την υπαγωγή της στο Μεικτό Μηχανισμό Στήριξης έως και σήμερα, την ώρα που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο -άρα και οι Ευρωβουλευτές του EPP- έχει χαρακτηρίσει την Τρόικα ως “Χασάπη”.

 

H “Περισσότερη Ευρώπη”, η “σάρκα” του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και το “πνεύμα” του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου με τους εμβληματικούς στόχους της Εδαφικής Συνοχής και της Πραγματικής Σύγκλισης βρίσκονται στη σύγκριση με τα υψηλά πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές, και όχι με τα κατώτατα όρια όπως Βουλγαρία και Σλοβακία.

 

Προφανώς, λοιπόν, εκφράζει μόνο τον εαυτό του και όχι αυτούς που πρέπει να εκπροσωπεί.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καταδικάζει απερίφραστα τις δηλώσεις Βέμπερ αποστέλλοντας σχετική επιστολή προς την Ένωση Ευρωπαϊκών Χριστιανοδημοκρατικών Συνδικάτων (EUCDW) προκειμένου να αποδοκιμάσουν αυτήν την επικίνδυνη στάση που δεν προσιδιάζει  σε ευρωπαϊστή ηγέτη αλλά σε “ηγούμενο” χρηματοπιστωτικών lobbies και ολιγαρχιών.

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ

 

Διαβάστηκε 1428 φορές

Επικοινωνία

Τζώρτζ 10, 10677 Αθήνα

E-mail: info@dakepase-ote.gr

Τηλ.: 210 33 00 048

Fax: 210 33 02 199