Είστε εδώ:ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ ΟΤΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
24
Μάρτιος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ ΟΤΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κατηγορία Ανακοινώσεις

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ ΟΤΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

 

                               Θεσσαλονίκη, 22 Μαρτίου 2015

 

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ

    

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

    Πριν ακόμη κάτσει ο κουρνιαχτός από τη μη ομαλή μετάβαση των υπαλλήλων OTEPLUS των Τηλεφωνικών Κέντρων στην Cosmote E-Value, η Διοίκηση φρόντισε να δείξει τις προθέσεις της εξ αρχής. Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις από πλευράς της ότι δε θα αλλάξει τίποτα σε σχέση με τα ήδη ισχύοντα, μετέτρεψαν την 25η Μαρτίου από επίσημη αργία του Ελληνικού Κράτους σε απλή καθημερινή εργάσιμη μέρα.

     Σε όλες τις ενημερώσεις που έγιναν στη χώρα, όλοι όσοι ενημέρωναν από πλευράς Διοίκησης διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους ότι οι αργίες θα τηρηθούν κανονικά και θα ισχύει ότι ίσχυε μέχρι τώρα. Και ξαφνικά, συνέβη κάτι περίεργο για αυτή τη Διοίκηση. Αθέτησε όσα η ίδια έλεγε στις συναντήσεις με το προσωπικό. Και να ήταν η πρώτη φορά…….

     Το είδαμε το έργο με το πάγωμα των ωριμάνσεων. Το ξαναείδαμε με το ωράριο των καταστημάτων. Γιατί να μας κάνει έκπληξη τώρα; 

    Στο αρχικό πρόγραμμα εργασίας που κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους των Τηλεφωνικών Κέντρων, την 25η Μαρτίου το προσωπικό είτε θα εργαζόταν είτε θα έπαιρνε ρεπό για εργασία Σαββάτου-Κυριακής είτε θα είχε προσωπική ημερήσια με αποδοχές. Για όσους εργάζονται, η αμοιβή 75% χωρίς ρεπό. Πουθενά η λέξη αργία καταγεγραμμένη. 

     Ο προγραμματισμός ρεπό σε επίσημη αργία, σημαίνει ότι δεν υπάρχει επίσημη αργία, αλλά μια απλή καθημερινή. Ή πρόκειται για αργία και δουλεύει μόνο συγκεκριμένος αριθμός εργαζομένων με 175% ή πρόκειται για καθημερινή και εργάζεται το σύνολο των εργαζομένων, έχοντας ρεπό ή κανονική άδεια.

    Την Παρασκευή 20/3 έγινε το θαύμα. Εκεί που το προσωπικό είχε ήδη κάνει τον προγραμματισμό του όπως του ανακοινώθηκε, ξαφνικά ειδοποιήθηκαν όσοι είχαν ημερήσια προσωπική άδεια να επιλέξουν μεταξύ εργασίας-ρεπό για εργασία Σ/Κ και κανονικής άδειας για την 25η Μαρτίου, προκαλώντας τη δικαιολογημένη οργή των εργαζομένων.

     Κύριοι της Διοίκησης, σας έχουμε καταγγείλει αρκετές φορές για τις τακτικές-πρακτικές σας. Έχετε να κάνετε με εργαζόμενους πρώτης γραμμής που ακούν τα παράπονα και τη γκρίνια των πελατών και εσείς τους φέρεστε σα να πρόκειται για δούλους. Μόνο οι μπάλες από τα πόδια λείπουν για να φαίνεται ότι δουλεύουν σε κάτεργο. Λίγο σεβασμός και περισσότερη αξιοπρέπεια στους συγκεκριμένους εργαζομένους που αδικήσατε, δε θα έβλαπτε.

     Η 25η Μαρτίου είναι επίσημη αργία και θα λειτουργήσετε το νόμιμο, όπως προβλέπεται από το Νόμο και την Εργατική Νομοθεσία και επιτέλους κρατήστε μια φορά τις υποσχέσεις σας!

    Στη ίδια τακτική βέβαια βρίσκεται και γνωστό μεγαλοστέλεχος της ΟΜΕ-ΟΤΕ, που από τη μία στο ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ προανήγγειλε κινητοποιήσεις από την Παρασκευή  σε περίπτωση που πειραχθούν όσα ίσχυαν και από την άλλη μετά την ανακοίνωση από πλευράς Διοίκησης των προθέσεων της για τα Τηλεφωνικά Κέντρα, ξαφνικά σιώπησε……. Άραγε γιατί;  

 

 

              

    Η   ΔΑΚΕ ΔΕ ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ ΔΕ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ

    Η ΔΑΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΜΑΓΑΖΙ» ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.         

       

 

 

         Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ ΟΤΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

       

Διαβάστηκε 1246 φορές

Επικοινωνία

Τζώρτζ 10, 10677 Αθήνα

E-mail: info@dakepase-ote.gr

Τηλ.: 210 33 00 048

Fax: 210 33 02 199