Είστε εδώ:ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ ΟΤΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
20
Οκτώβριος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ ΟΤΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Κατηγορία Ανακοινώσεις

 

 

 

 Θεσσαλονίκη, 20 Οκτωβρίου 2014

 

ΟΙ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ»

 

   

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

   

     Ο τίτλος της ανακοίνωσης θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το όνομα μιας θεατρικής παραγωγής. Ο θίασος του γνωστού Βασίλη προκάλεσε αρκετό γέλιο μέσα στον ΠΑΣΕ όταν ανέβασε την παράσταση «ΝΕΑ ΔΑΚΕ». 

     Η φαρσοκωμωδία όμως δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία, ο κόσμος δεν την τίμησε ιδιαίτερα και το έργο άλλαξε, τιτλοφορείται «ΑΚΕ». Συνεχίζει να μας προκαλεί το γέλιο, όταν βλέπουμε τους πρωταγωνιστές της να υποκρίνονται τους ανεξάρτητους. Ας δούμε όμως κάτω από τις μάσκες πόσο «ανεξάρτητοι» είναι.

      Είτε ως ΝΕΑ ΔΑΚΕ είτε ως ΑΚΕ, πρώτα προσπάθησαν να απομυζήσουν τη μάνα ΔΑΚΕ και αφού πήραν όσο γάλα μπορούσαν να πάρουν, είπαν να απογαλακτιστούν και από τροφοσυλλέκτες έγιναν ψηφοσυλλέκτες. Με το μανδύα του ανεξάρτητου προσπαθούν να προσελκύσουν και άλλο κόσμο που δεν ανήκει στο χώρο αυτό. Δυστυχώς για εσάς, σας ξέρουμε πολύ καλά όλους σας.

     Ο «ανεξάρτητος» teamleader του τεχνικού call center, αφού πήρε τη θέση του tl έχοντας πολύ λιγότερα τυπικά προσόντα από άλλους συνυποψήφιους, διαχώρισε τη θέση του από τη ΔΑΚΕ, λέγοντας ότι δεν είναι ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ, αλλά ΔΑΚΕ ΟΤΕ (κατά τα άλλα ανεξάρτητος). Αφετέρου, ο εν λόγω αφού 3 χρόνια στο Συμβούλιο της ΤΔΕ δεν έλεγε λέξη για τα παιδιά της OTEPLUS τα οποία εκπροσωπούσε, τα μόνα θέματα που έθιξε ήταν αν θα ψηφίσουν τα ορισμένου χρόνου (για να γίνουν ισότιμα μέλη του ομίλου ΟΤΕ ούτε λόγος βέβαια) και να μπει η Χρυσή Αυγή στο συνδικάτο.

     Τι ακριβώς σημαίνουν αυτά; Ως εκλεγμένο μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας, έλαμψε δια της απουσίας του, όταν οι εγκαταστάσεις του κτιρίου Ερμού είχαν πολλά προβλήματα και τα οικόσιτα (γάτες, ποντίκια, κατσαρίδες κλπ) έκαναν καθημερινά παρέλαση.

     Ο έτερος «ανεξάρτητος» και στέλεχος του Δικτύου Καταστημάτων, λειτουργεί ως τσιφλικάς στο Δίκτυο Καταστημάτων το οποίο το θεωρεί κτήμα του. Ενοχλεί συνεχώς συναδέλφους ρουσφετολογώντας ασύστολα. Έφτασε στο σημείο να απειλήσει τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ Θεσσαλονίκης-συνδικαλιστή-εκλεγμένο μέλος της ΤΔΕ με τη φράση «Μη ξαναπλησιάσεις τα άτομα του γραφείου μου». Μήπως το γραφείο το έφερε από το σπίτι του;.

     Όσο για το πόσο ανεξάρτητος είναι, δε θα αναφέρουμε μόνο το πόσο φορές κατέβηκε υποψήφιος και εκλέχτηκε με τη ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ. Αλήθεια, αφού είναι ανεξάρτητος και δεν έχει κομματική ταυτότητα, γιατί πήρε τηλέφωνο σε πολιτικό γραφείο της Νέας Δημοκρατίας και ζήτησε να πιέσει το πολιτικό γραφείο υποψήφιο της ΔΑΚΕ να θέσει υποψηφιότητα με την ΑΚΕ, γιατί αυτοί είναι η γνήσια ΔΑΚΕ; Κατά τα άλλα ανεξάρτητος.

   ΔΑΚΕ-ΝΕΑ ΔΑΚΕ-ΑΚΕ- Χρυσή Αυγή-Ανεξάρτητοι. Κουβάρι χωρίς τέλος. Τελικά τι ισχύει;;;;;;;; Τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούν; Των εργαζομένων; Της Διοίκησης; Ή κάτι άλλο;

     Επειδή πολλά κροκοδείλια δάκρυα χύνονται τώρα, πριν τις εκλογές του ΠΑΣΕ, για τους μισθούς πείνας της OTEPLUS, πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα σωστά. Η Διοίκηση ισχυρίζεται ότι λόγω Μνημονίου αυτός είναι ο κατώτατος μισθός. Από την άλλη πλευρά όμως, δίνει απλόχερα χρήματα για επιδοτήσεις στις εκδρομές του ΟΠΑΚΕ. Αλήθεια, εσείς που συμμετείχατε στην εκδρομή στη Νέα Υόρκη, πιστεύετε ότι το πραγματικό κόστος ήταν αυτό που πληρώσατε; Για 10 ημέρες στην Αμερική κόστισε μόνο 1000 Ευρώ; Κάνετε λάθος! Για τον καθένα από εσάς που συμμετείχατε, η εκδρομή επιδοτήθηκε 1000 Ευρώ επιπλέον, δηλαδή 3 μισθούς υπαλλήλων OTEPLUS. Από τη μία πρέπει να γίνει μια ορθολογιστικότερη διαχείριση χρημάτων και κυρίως ο ΟΠΑΚΕ να μην είναι μια κλειστή κάστα των ολίγων που εξαρτώνται από την ευμένεια της Γραμματέας του.

    Σταματήστε επιτέλους να χωρίζετε το προσωπικό σε πατρίκιους και πληβείους. Τα προβλήματα είναι κοινά, δεν έχουν χρώμα και επειδή διανύουμε δίσεκτα έτη, πρέπει να εξολοθρεύσουμε τα ζιζάνια της διασποράς. 

 

Η ΔΑΚΕ ΔΕ ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ ΔΕ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ

Η ΔΑΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΜΑΓΑΖΙ» ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

 

  

Η Σ.Ε. ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ -ΟΤΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστηκε 1530 φορές

Επικοινωνία

Τζώρτζ 10, 10677 Αθήνα

E-mail: info@dakepase-ote.gr

Τηλ.: 210 33 00 048

Fax: 210 33 02 199