Είστε εδώ:ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30-03-2011
30
Μάρτιος

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει συνάδελφος/συναδέλφισσα  στον Όμιλο ΟΤΕ που να μην αντιλαμβάνεται ότι η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο κρίσιμη για τους εργαζόμενους και το εργασιακό τους παρόν και μέλλον.

Οι απολύσεις στην Cosmote με de facto απόφαση της Διοίκησης , οι προκλητικές αποφάσεις χωρίς καμία διαβούλευση , με χρήση απόλυτου Διευθυντικού Δικαιώματος, για περικοπή του μισάωρου οδήγησης των τεχνικών, αύξηση του ωραρίου απασχόλησης , περικοπή αμοιβής των υπερωριών κ.λ.π. είναι μόνο το προοίμιο των σχεδίων της Διοίκησης σε πλήρη συμφωνία της Κυβέρνησης για το τι έπεται.

Αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει θα είναι ή προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης για άρση των εμποδίων απολύσεων και στον ΟΤΕ έτσι ώστε να μπορεί να απολύει η Διοίκηση το 4% , όπως γίνεται και στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα , μειώσεις στους μισθούς και εφαρμογή ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Ο πλήρης δηλαδή εργασιακός μεσαίωνας.

Η Διοίκηση ισχυρίζεται ότι αυτά τα μέτρα, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα ( μνημόνιο , τρόϊκα κ.λ.π) , είναι επιβεβλημένα για να μειωθεί το λειτουργικό κόστος και να μπορέσει ο ΟΤΕ να παραμείνει ανταγωνιστικός . Ψεύδεται γιατί όλα αυτά τα μέτρα είναι καταγεγραμμένα στα περιβόητα 7 projects που είχαν σχεδιαστεί στις 27/11/2009, περίοδο που δεν υπήρχε ούτε το Δ.Ν.Τ , ούτε η τρόϊκα.

Από τότε ήταν δεδηλωμένη η βούληση της Διοίκησης για μείωση του κόστους προσωπικού. Όπως επίσης από τότε είναι στα σχέδια της το παρκάρισμα εργαζομένων σε transfer company με απροσδιόριστο μέλλον.

Από το 2009 όλα αυτά ήταν γνωστά και στην ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Η ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ επανειλημμένα με ανακοινώσεις της είχε προειδοποιήσει και τονίσει ότι έρχονται δύσκολες μέρες και πρέπει η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ να είναι σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Δυστυχώς η παράταξη που ηγείται της ΟΜΕ-ΟΤΕ , η ΠΑΣΚΕ, φέρει τεράστιες ευθύνες για απραξία , κωλυσιεργία και έλλειψη βούλησης για τη λύση και των πιο απλών θεμάτων

( κίνητρα απόλυσης, χρηματοδότηση ΟΠΑΚΕ) , πράγμα πολύ επικίνδυνο για το σύνολο των εργαζομένων.

Ευθύνες όμως έχουν και ΄΄άλλοι΄΄ που τους βολεύει αυτή η κατάσταση και η απαξίωση και αποδυνάμωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Κάποιοι που τη θεωρούν εμπόδιο στα σχέδια τους!!! , και επιθυμούν διακαώς τη διάλυση της.

Η ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ –ΟΤΕ συναισθανόμενη την ευθύνη της απέναντι στους εργαζόμενους , στους θεσμούς και στις δυσκολίες των καιρών καλεί όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις να δείξουν την αναγκαία ωριμότητα, υπευθυνότητα και όλοι μαζί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για να υπερασπιστούμε το εργασιακό μας καθεστώς, τις δουλειές μας , το μέλλον της επιχείρησης.

Το επερχόμενο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι κρίσιμο και καθοριστικό πρέπει όλοι μαζί να συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε ένα πρόγραμμα δράσης που θα δώσει διέξοδο σε όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν.    

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                  Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                                                            ΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ                ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΟΪΔΗΣ 

Διαβάστηκε 779 φορές

Επικοινωνία

Τζώρτζ 10, 10677 Αθήνα

E-mail: info@dakepase-ote.gr

Τηλ.: 210 33 00 048

Fax: 210 33 02 199