Είστε εδώ:ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29-12-2010
29
Δεκέμβριος

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση ότι λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών περί μείωσης αποδοχών του προσωπικού και στις εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις όπου το Δημόσιο έχει και μειοψηφικό ποσοστό, έρχεται το μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ από πλευράς D.T. , ο κος Kerkoff , να δηλώσει ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις και μειώσεις  στις αποδοχές του προσωπικού του ΟΤΕ.

Λέτε να είναι τυχαίο το timing αυτών των δηλώσεων;

Είναι φανερή η σύμπλευση Κυβέρνησης και D.T.

Ο κος Kerkoff έντεχνα συγκρίνει ανόμοια πράγματα, αφού άλλες είναι οι λειτουργικές δαπάνες του ΟΤΕ και άλλες της D.T. , δεδομένου ότι το κόστος του προσωπικού των τεχνικών στην D.T. δεν υπολογίζεται στη μαμά εταιρία διότι ανήκουν σε θυγατρική .  

Άλλωστε είναι γνωστή η τακτική δύο ταχυτήτων που ακολουθεί η D.T. .

Υπογράφει συμβάσεις στη Γερμανία με αυξήσεις της τάξης του 6%,  σέβεται τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και ελευθερίες του συνδικαλίζεσθαι και έχει δεχθεί την εισαγωγή ρήτρας προστασίας για την ασφάλεια της δουλειάς όλων των εργαζομένων στα call centre στη Γερμανία καθώς και τη διασφάλιση των μισθών και εργασιακών τους συνθηκών με συλλογικές συμβάσεις.

Στις ΗΠΑ, συνεχίζει να περιφρονεί τα νόμιμα συνδικαλιστικά δικαιώματα οργάνωσης σε συνδικάτο και διαπραγμάτευσης. Στο Μαυροβούνιο , συνεχίζει να αγνοεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την εφαρμογή του Εθνικού  Νόμου για την  απασχόληση στους χώρους εργασίας.

Ο κος Kerkoff αντί με τις δηλώσεις του να προκαλεί το κοινό αίσθημα και τους εργαζόμενους οφείλει να απαντήσει ποιες επενδύσεις  έκανε η D.T. από τότε που αγόρασε το ποσοστό της στον ΟΤΕ για να τον μετατρέψει σε σύγχρονο ευρ. τηλ/κο οργανισμό, αφού άλλωστε αυτά ευαγγελιζόταν ο τότε Υπουργός Οικονομικών, κος Αλογοσκούφης με δηλώσεις του : «Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις για να προχωρήσουμε σε μια ισόρροπη συμφωνία, η οποία θα υπερασπίζει τα συμφέροντα του ΟΤΕ, των εργαζομένων και της Ελλάδας», τόνισε, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη συμφωνία «θα επιτρέψει στον ΟΤΕ να λειτουργήσει σαν ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός οργανισμός». 10/4/2008.

Επίσης ο κος Oberman σε συνέντευξή του, τόνισε ότι δεν έχει μετανιώσει που απέκτησε ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού.

«Υπάρχει ζωή και μετά την κρίση» δήλωσε  σε συνέντευξη του στο εβδομαδιαίο έντυπο Welt am Sonntag, προσθέτοντας ότι ο ΟΤΕ επέτρεψε στην Deutsche Telekom να ενισχύσει την παρουσία της στη νοτιοανατολική Ευρώπη και σε χώρες όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία. 8/5/2010.

Ο ΟΤΕ που σας ανοίγει νέες αγορές και νέα κέρδη κε Oberman αναπτύχθηκε με αυτό το προσωπικό που εσείς λοιδορείτε και θέλετε να απολύσετε. Αυτό το προσωπικό τον έκανε μια από τις μεγαλύτερες τηλ/κες εταιρίες στη Ν.Α. Ευρώπη και τον πιο αξιόπιστο πάροχο στην Ελλάδα.

Καλά θα κάνετε λοιπόν εσείς και τα παπαγαλάκια σας ( Kerkoff) αντί να αναλώνεστε σε σχέδια περικοπών θέσεων εργασίας και μειώσεων αποδοχών να εκπονείτε αναπτυξιακά σχέδια για να αυξήσετε τα έσοδα και το μερίδιο του στην αγορά.

Επίσης καλά θα κάνετε να προβείτε σε όλες εκείνες τις κινήσεις προς την ΕΕΤΤ που  απαγορεύει στην επιχείρηση να πουλήσει φθηνά και ποιοτικά προϊόντα στους Έλληνες καταναλωτές και να διεκδικήσετε αυτά που οφείλουν οι ανταγωνιστές από τη χρήση των υποδομών του ΟΤΕ.

 

Προς το παρόν , οι μόνοι που διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την ΕΕΤΤ είναι η ΟΜΕ-ΟΤΕ που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ. 

Δηλώνουμε τόσο σε σας όσο και στην Κυβέρνηση που μέχρι στιγμής ποιεί την νήσσα και δεν απαντά στις προκλητικές δηλώσεις του κου Kerkoff, ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να παλεύουν έναν ΟΤΕ υπό δημόσιο έλεγχο στην υπηρεσία του λαού και της χώρας με όποιο κόστος, με όποιες θυσίες.

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ- ΟΤΕ

 

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                               Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                                                                      Ν.ΦΑΡΜΑΚΗΣ                                              Π.ΜΟΙΔΗΣ 

Διαβάστηκε 768 φορές

Επικοινωνία

Τζώρτζ 10, 10677 Αθήνα

E-mail: info@dakepase-ote.gr

Τηλ.: 210 33 00 048

Fax: 210 33 02 199