Είστε εδώ:ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29-04-2011
Απρίλιος

Συναδέλφισσες/οι

Η "προοδευτική, φιλολαϊκή, σοσιαλιστική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφού απέτυχε παταγωδώς να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης, αφού υποθήκευσε το μέλλον μας με το κατάπτυστο μνημόνιο, που μόνο μειώσεις αποδοχών , ανεργία και πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων έφερε, προχωρά τώρα ακάθεκτη στην πώληση όποιας δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει με πρώτη προτεραιότητα την πώληση του 10% των μετοχών του ΟΤΕ στη Deutsche Telecom, καθιστώντας τους Γερμανούς  το απόλυτο αφεντικό και ανατρέποντας τους υπάρχοντες συσχετισμούς μεταξύ D.T. και Ελληνικού Δημοσίου.

Η αύξηση του ποσοστού μετοχών στο 40% από τους Γερμανούς θα σημάνει τα εξής :

1.    Η D.T. θα αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα στο Δ.Σ. του ΟΤΕ, αφού από τη στιγμή που το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου πέσει κάτω από το 15% το Διοικητικό Συμβούλιο γίνεται 11μελες, με το Ελληνικό Δημόσιο να έχει 5 μέλη και τη D.T 6 μέλη , δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία.

2.    Όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από το Δ/νοντα Σύμβουλο, που ορίζεται από τους Γερμανούς, ενώ ο Πρόεδρος που επιλέγεται από το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει κανένα εκτελεστικό δικαίωμα.

3.    Αυξάνονται οι εξουσίες των Γερμανών σε ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού και κυρίως στα θέματα πλεονάζοντος προσωπικού, που σημαίνει πρακτικά απολύσεις εργαζομένων, αφού βασική προτεραιότητα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της D.T. για τον ΟΤΕ είναι η περικοπή λειτουργικών εξόδων με μείωση στο κόστος προσωπικού. Άλλωστε στις χώρες όπου οι Γερμανοί ελέγχουν τους πρώην κρατικούς οργανισμούς έγιναν χιλιάδες απολύσεις.

4.    Η D.T. αποκτά βάσει του Ν. 2190 καταστατική μειοψηφία , με αυξημένες δυνατότητες στη Γ. Συνέλευση μετόχων, δηλαδή θα είναι το απόλυτο αφεντικό. Το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα μπορεί πλέον να ασκεί βέτο παρά μόνο σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Δηλαδή οι Γερμανοί πλέον θα καθορίζουν τα πάντα για την πορεία του ΟΤΕ, για θέματα ανάπτυξης, τιμολογιακής πολιτικής και είναι πλέον αμφίβολο αν θα συνεχίζεται η παροχή καθολικών υπηρεσιών με αποτέλεσμα την κατάργηση του κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΤΕ.

Εμείς παραθέτουμε απόσπασμα δηλώσεων του νυν Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στους πολιτικούς συντάκτες στις 6/5/2008, όταν ήταν τότε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ , ως αντιπολίτευση.

"Θέλω να είμαι ξεκάθαρος στο ζήτημα του ΟΤΕ. Η εκχώρηση της Διοίκησης του ΟΤΕ σε ξένο ανταγωνιστή αποτελεί τριτοκοσμικό μοντέλο.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τέτοιου είδους πρακτικές συναντώνται μόνο στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες, σε τρία από τα νέα μέλη, συγκεκριμένα, στην Ουγγαρία, στην Τσεχία και στην Κροατία.

Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, πολύ καθαρά. Το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει κάθε μέσο, ώστε να αποτρέψουμε σήμερα την παράδοση του ΟΤΕ σε ξένο ανταγωνιστή του. Και αύριο, ως κυβέρνηση, για να επανακτήσουμε τον δημόσιο έλεγχο στην επιχείρηση και να διασφαλίσουμε μ’’αυτό τον τρόπο το δημόσιο συμφέρον".

"Έπεα πτερόεντα"

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η αναντιστοιχία λόγων και πράξεων του Πρωθυπουργού, όπως το "λεφτά υπάρχουν" και όταν έγινε κυβέρνηση ξαφνικά ανακάλυψε ότι η Χώρα είναι καταχρεωμένη.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ δεν θα επιτρέψουν την εγκληματική παράδοση του ΟΤΕ στους Γερμανούς.

Μια πρώτη ηχηρή απάντηση πρέπει να είναι η μαζική παρουσία μας την 1η του Μάη .

ΜΑΖΙΚΑ

ΜΑΧΗΤΙΚΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο ΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ