Είστε εδώ:ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26-05-2011
26
Μάιος

Συναδέλφισσες / οι

Η κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες εγκληματικού χαρακτήρα σπεύδει να αφελληνίσει τον ΟΤΕ , παραδίδοντας τον βορά στα χέρια των Γερμανών.

Ο Υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση που είχε με την τρόικα την Τετάρτη 25 Μαΐου και προκειμένου να δώσει άμεσα τα διαπιστευτήρια του Πρωθυπουργού για το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, έστειλε παρακλητική επιστολή στη Deutsche Telecom να έρθει εσπευσμένα να αγοράσει το 10% με υπόσχεση να της δώσει και το υπόλοιπο 6% και να αποχωρήσει το Δημόσιο από τον ΟΤΕ, αφήνοντας την το κυρίαρχο αφεντικό.

Βιάζεται ο Πρωθυπουργός να ξεπουλήσει τον ΟΤΕ για να τονίσει στους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου ότι η Ελλάδα τηρεί το λόγο της έναντι των εταίρων της.

Καλά θα έκανε ο Πρωθυπουργός να τηρήσει το λόγο του απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Αυτούς που εξαπάτησε πολλά υποσχόμενος προκειμένου να πάρει την εξουσία , όπως το ΄΄λεφτά υπάρχουν΄΄. Εκ των υστέρων καταλάβαμε ότι εννοούσε αυτά που αφαίμαξε από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. 

Το ίδιο έκανε όταν το 2008 περιδιάβαινε το Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ -όταν ήταν αντιπολίτευση – και φωτογραφιζόμενος κάτω από το πανό της ΟΜΕ-ΟΤΕ  ΄΄ ο ΟΤΕ πωλείται. Γιατί;΄΄  , κατακεραύνωνε την τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. για την πώληση ποσοστού του ΟΤΕ στη D.T. , κάνοντας λόγο για εθνικό έγκλημα και υποσχόμενος κατηγορηματικά ότι όταν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση θα πάρει πίσω αυτό το ποσοστό . 

Οφείλει να παραδεχθεί δύο πράγματα .

1.    ότι ψηφοθηρούσε ασύστολα δίνοντας φρούδες υποσχέσεις

2.    ότι πολύ τον βόλεψε η πώληση του 25% το 2008 στη Deutsche Telecom γιατί τώρα χωρίς να χρειαστεί να χρονοτριβήσει την ξεπουλάει 70% φθηνότερα, στέλνοντας τον ΟΤΕ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

 

Το έγκλημα της πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ στην καλύτερη των περιπτώσεων θα αποφέρει 400 εκ ευρώ, δηλαδή το λιγότερο από το 1% των αποκρατικοποιήσεων .

Συναδέλφισσες / οι

Όσα προηγήθηκαν δεν είναι καθόλου τυχαία .

·         η άρνηση της Διοίκησης να υπογράψει ΣΣΕ

·         οι απολύσεις στην Cosmote

·         οι περικοπές με άσκηση Διευθυντικού δικαιώματος

 

ήταν ο προπομπός αυτών που θα ακολουθήσουν.

 

Η D.T. γνωρίζοντας την πρεμούρα της Ελληνικής κυβέρνησης να είναι ο ΟΤΕ πρώτος αυτός που θα ξεκινήσει το χώρο των αποκρατικοποιήσεων ήδη με δηλώσεις της στην εφημερίδα ΄΄Χάντελσμπλατ΄΄  αναφέρει ότι θα προτιμούσε να ξεφορτωθεί τη θυγατρική της στην Ελλάδα , τον ΟΤΕ. Αλλά δεσμεύεται με τη συμφωνία που υπέγραψε και θα τον αγοράσει με βαριά καρδιά.

Αυτό μεταφράζεται ως σκληρές απαιτήσεις των Γερμανών όπως :

·         άρση μονιμότητας του προσωπικού με νομοθετική ρύθμιση

·         απολύσεις

·         μειώσεις στους μισθούς

·         αλλαγή του τοπίου εργασιακών σχέσεων.

 

Αναμένεται εργασιακός μεσαίωνας.

Αυτή η μάχη που δίνουμε είναι η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ.

Η ΔΑΚΕ – ΠΑΣΕ έχοντας πλήρη συναίσθηση της κατάστασης καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συσπείρωση , συστράτευση στην ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Τούτη η ώρα δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών , παραλείψεων , σκοπιμοτήτων.

Ο κάθε ένας μας κρίνεται και θα κριθεί.

Τούτη η ώρα είναι η ώρα του αγώνα .

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΜΑΖΙΚΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ – ΠΑΣΕ

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                       ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ                    ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΟΪΔΗΣ 

Διαβάστηκε 795 φορές

Επικοινωνία

Τζώρτζ 10, 10677 Αθήνα

E-mail: info@dakepase-ote.gr

Τηλ.: 210 33 00 048

Fax: 210 33 02 199