Είστε εδώ:ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22-12-2010
22
Δεκέμβριος

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι της χώρας βιώνουν την πιο βάρβαρη κατάσταση όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα από την μεταπολίτευση.

Στις 22 Δεκέμβρη του 1927 , πριν 83 χρόνια πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης απεργία των Δημοσίων και Ιδιωτικών υπαλλήλων οι οποίοι ζητούσαν έκτακτη ενίσχυση για τις γιορτές των Χριστουγέννων και αυτό ήταν η απαρχή της καταβολής των επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα.

 

Η "σοσιαλιστική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έρχεται μετά από 83 χρόνια όχι μόνο να καταργήσει τον 13ο και 14ο  μισθό στους εργαζόμενους του Δημοσίου και τους συνταξιούχους , με την υπογραφή του επαίσχυντου μνημονίου, αλλά να καταργήσει στην ουσία τις Κλαδικές συμβάσεις , ανοίγοντας έτσι το δρόμο για ατομικές συμβάσεις εργασίας. Και αυτό με άτυπη συμφωνία 6 σημείων την οποία συνομολόγησαν η Υπουργός Εργασίας , Λούκα Κατσέλη , ο ΣΕΒ και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιώργος Παναγόπουλος.

Όταν λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά το συνδικάτο δεν μπορεί να μένει απαθές και να μην αντιδρά. Δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές πρακτικές , σαν αυτή του Προέδρου της ΓΣΕΕ.

Δεν μπορεί στην πρόταση μας να υπάρξει καταδίκη αυτού του γεγονότος, η ΠΑΣΚΕ-ΠΑΣΕ να ποιεί την νήσσα και αντιθέτως κάποιοι, όπως ο γνωστός τραμπούκος που μετέχει στο Δ.Σ. του ΠΑΣΕ ( αυτός που πετάει μπουκάλια) να δηλώνει καλυμμένος και σύμφωνος με την πρακτική του Προέδρου της ΓΣΕΕ.

Δεν μπορεί κανείς εργαζόμενος να συμφωνεί με τη λογική του μνημονίου και με όποιους συναινούν σ’ αυτήν, οδηγώντας έτσι τα υγιή κύτταρα της κοινωνίας και γενικότερα τον κόσμο της εργασίας στην ανέχεια και τη δυστυχία.

Ας μας πουν όλοι αυτοί από πού πέρασε το ΔΝΤ και υπήρξε ανάπτυξη.

Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ να μείνουν απαθείς στις 23/12/2010 , ημέρα Γ.Σ. του ΟΤΕ , όταν θα επιχειρηθεί η επικύρωση της προκλητικά υψηλής αποζημίωσης του απερχόμενου Προέδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΤΕ.

Δεν γίνεται ο νέος Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος να μιλά για μείωση μισθολογικού κόστους χωρίς να εννοεί πρώτα τον εαυτό του.

Πιστεύουμε ότι οι κινήσεις του σ.κ. πρέπει να είναι ταχύτατες και ουσιώδεις  έτσι ώστε να υπάρξει κοινά αποδεκτή λύση και υπογραφή ΣΣΕ μεταξύ ΟΤΕ και ΟΜΕ-ΟΤΕ.

 

Συνάδελφοι

Σας καλούμε όλους να πλαισιώσετε την προσπάθεια της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ –ΠΑΣΕ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ             Ο ΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ           ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΟΪΔΗΣ

Διαβάστηκε 766 φορές

Επικοινωνία

Τζώρτζ 10, 10677 Αθήνα

E-mail: info@dakepase-ote.gr

Τηλ.: 210 33 00 048

Fax: 210 33 02 199