Είστε εδώ:ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20-06-2011
20
Ιούνιος

 

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι . Επιτέλους κάντε κάτι

Συναδέλφισσες , /οι

 

 Τις τελευταίες μέρες βιώσαμε τραγελαφικές καταστάσεις , απίστευτου καιροσκοπισμού, του Πρωθυπουργού πρωτοστατούντος , ο οποίος προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα στο εσωτερικό του έπαιξε ένα έργο φαρσοκωμωδίας για να καταλήξει να ξαναμοιράσει την τράπουλα και να καταλήξει σε ένα κυβερνητικό σχήμα ( βαθιά Πασοκικό) το οποίο θα υλοποιήσει το απεχθές μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίση  ταυτότητας , κάτι όμως που αν συνεχιστεί θα αποβεί μοιραίο για τους Έλληνες πολίτες.

Σε μια τέτοια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση για τους εργαζόμενους που τα πάντα ξεπουλιούνται με άκρως σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα το σ.κ. με την ακαθόριστη στάση του δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

Ξεκινώντας από την κορυφή , τη ΓΣΕΕ , όπου ο Πρόεδρος σχεδόν έχει εξαφανιστεί και κρύβεται ( ακόμα και σε δηλώσεις σε κανάλια αντικαθίσταται συνεχώς από το Γραμματέα τύπου) και συνεχίζοντας σε συνδικαλιστικές οργανώσεις σε δευτεροβάθμιο επίπεδο.  

Αναφερόμαστε στη δική μας Ομοσπονδία , που ήδη ο ΟΤΕ ξεπουλήθηκε , οι απαιτήσεις της D.T. για περικοπές μισθολογικού κόστους και απολύσεις είναι προ των πυλών και στην Ομοσπονδία βρίσκονται στελέχη της που  απολαμβάνουν αδρές αμοιβές από τη συμμετοχή τους σε Δ.Σ.  εταιριών

 που μετέχει ο ΟΤΕ ( ΕΔΕΚΤ) και παράλληλα χωρίς να διακινδυνεύουν τίποτα για τους εαυτούς τους διαχειρίζονται τις τύχες όλων μας.

Εάν πραγματικά ( ; )  θέλετε να συνεχίσετε την προσφορά σας στο κοινωνικό σύνολο μπορείτε να το κάνετε από άλλα μετερίζια. Αλλά αφήστε επιτέλους τις καρέκλες ( και με ότι άλλο αυτές συνδέονται !!) σε αυτούς που έχουν μέλλον στην επιχείρηση , για να διαχειριστούν τις καταστάσεις που μας αφορούν άμεσα. Επίσης καλό είναι και κάποιοι που έχουν συνδεθεί στο άρμα των προαναφερθέντων (προφανώς για ευνόητους λόγους!!) ή να αλλάξουν στάση ή να απομακρυνθούν, γιατί με αυταρχισμό , με απολυταρχισμό και με τη λογική "Letat cest moi" δεν παίρνονται οι αποφάσεις. Δεν μπορεί να απαξιώνονται τα όργανα και ερήμην της Ε.Ε. και του Δ.Σ. κάποιοι να λειτουργούν με γνώμονα το προσωπικό αντί το συλλογικό συμφέρον.

Σίγουρα το σ.κ. πρέπει να ξαναγεννηθεί . Δεν είναι δυνατόν σωματεία να έχουν πελατειακή σχέση με τη Διοίκηση την οποία αντιμετωπίζουν σαν βασική πηγή εσόδων τους. Υπάρχει και δεοντολογία συνάδελφοι την οποία όπως φαίνεται δεν λαμβάνετε καθόλου υπ’ όψη.

Και επειδή "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη" , εμείς σαν ΔΑΚΕ – ΠΑΣΕ είμαστε αποφασισμένοι να μπήξουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο χωρίς να υπολογίζουμε τίποτα, με όποιο κόστος και μόνο γνώμονα  το συμφέρον των εργαζομένων που μας εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπήσουμε.

 

Συναδέλφισσες , /οι

Το σκηνικό στο χώρο αλλάζει δραματικά. Ήδη δόθηκε το 11888 στην E-value. Παράλληλα επίκειται το κλείσιμο πολλών OTEShops που θα δημιουργήσει αντικειμενικά προβλήματα επιβίωσης σε πολλλούς συναδέλφους. 

Ο ΟΤΕ πλέον είναι στην πλήρη κατοχή της D.T. και όλοι ξέρουμε καλά ότι θα πρέπει να κινητοποιηθούμε , να σχεδιάσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα που έρχεται.

Εδώ πλέον δεν μιλάμε για διασφάλιση των κεκτημένων, εδώ μιλάμε για διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Καλούμε τον Πρόεδρο και Γ. Γραμματέα της ΟΜΕ-ΟΤΕ για άμεση σύγκλιση όλων των οργάνων για να αποφασίσουμε συλλογικά την δράση μας.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                  Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                                                                                     ΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ                ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΟΪΔΗΣ

 

 

Διαβάστηκε 778 φορές

Επικοινωνία

Τζώρτζ 10, 10677 Αθήνα

E-mail: info@dakepase-ote.gr

Τηλ.: 210 33 00 048

Fax: 210 33 02 199