Είστε εδώ:ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06-10-2014
06
Οκτώβριος

 

 

Αθήνα : 06/10/2014

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Μετά τις εκλογές του Συλλόγου το 2011, συγκεκριμένη ομάδα κάτω από τις εντολές του γνωστού Βασίλη αποστάτησε από την παράταξή μας και δημιούργησε την ΝΕΑ ΔΑΚΕ.

Για δυο σχεδόν χρόνια η μόνη τους παρουσία ήταν η ευθυγράμμισή τους με τη Διοίκηση και η απόλυτη σιωπή για θέματα που απασχόλησαν τους εργαζόμενους.

Θυμίζουμε την αρνητική στάση τους στο ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ με την οποία καθυστέρησαν σχεδόν ένα χρόνο την υπογραφή ΣΣΕ για το ωράριο των Εμπορικών Καταστημάτων.

Θυμίζουμε την θέση που πήραν στο ΔΣ για τις καθαρίστριες <<αφού η κα Παπαδοπούλου αρνείται, εσείς γιατί επιμένετε>>

Θυμίζουμε την ανακοίνωση που έβγαλαν για την φύλαξη στον ΟΤΕ όπου ξεπερνούσε και την Διοίκηση σε επιχειρήματα.

Αφού για δυο χρόνια δεν κατάφεραν να  πείσουν τους εργαζόμενους, βρήκαν τη μέθοδο της ανεξάρτητης παράταξης για να ξεγελάσουν τον κόσμο του Ο.Τ.Ε. Όμως στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο οι μάσκες έπεσαν. Ευθαρσώς δήλωσαν ότι ανήκουν στην ΔΑΚΕ ΟΤΕ του γνωστού    Βασίλη.

Οι μέθοδοι προσέγγισης που χρησιμοποιούν αρκετές.

Κατ' αρχήν πρώτη ομάδα στόχος οι υποψήφιοι με την ΔΑΚΕ-ΠΑΣΕ και εκλεγμένοι σε όργανα του συνδικάτου. Εκεί δεν κρύβονται και εμφανίζονται ως ‘’γνήσιοι εκπρόσωποι’’ της ΔΑΚΕ και υπόσχονται ότι έχουν τις διασυνδέσεις με τη Διοίκηση να τους κάνουν μέχρι και Γενικούς. Όπου αποτυγχάνουν ακολουθεί καταιγισμός τηλεφώνων από τον αρχηγό.

 Όμως δεν σταματούν εδώ. Έχουν προσεγγίσει πολυπληθείς ομάδες εργαζομένων τάζοντας ότι την επόμενη θα πάρουν θέση ευθύνης, αλλά απ’ ότι φαίνεται τακτοποιούν μόνο τα παιδιά τους τα ανίψια και τις ανιψούλες.

 

Έχουν επιστρατεύσει στον αγώνα αυτό και γνωστές προσωπικότητες του παρελθόντος. Στην τελευταία συνάντηση στη Πάτρα πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο       ‘’ Γνωστός Συνταξιούχος’’ . Αλήθεια σε αυτόν τι τάξανε;

Στην Θεσσαλονίκη τον ρόλο αυτό παίζει γνωστό υπηρεσιακό στέλεχος όπου παίρνει τηλέφωνο εργαζομένους όλων των καταστημάτων Βορείου Ελλάδος,  απειλεί, υπόσχεται μεταθέσεις και προαγωγές σαν να είναι τσιφλίκι του το Δίκτυο Καταστημάτων.  Κύριε Βούζα θα τον μαζέψετε;

 

Στην Αθήνα είναι γνωστοί οι παράγοντες, κυρίως συνταξιούχοι και γυμνοσάλιαγκες οι οποίοι βρίσκονται στις λίστες των ρουσφετιών του ΟΠΑΚΕ το προηγούμενο διάστημα.

 

 

Ας δούμε λοιπόν την λειτουργία τους και ας γνωριστούμε ξανά.

 

Η κυρία του ΟΠΑΚΕ αφού δεν κατάφερε να εκλεγεί πουθενά διορίστηκε από τον ‘’Βασιλιά’’  ως Γεν. Γραμματέας στον Παραθεριστικό Οργανισμό. Μέσα από εκεί έστησε μηχανισμό εξυπηρετήσεων. Έτσι παρουσιάζεται στους εργαζόμενους, ως γραφείο εξυπηρετήσεως κοινού.

 

Ας δούμε λοιπόν κάποια στοιχεία.

Θυμάστε τις περιβόητες εκδρομές του εξωτερικού; Πιθανόν οι περισσότεροι δεν είχατε λάβει γνώση, αλλά σίγουρα δεν σας δόθηκε το δικαίωμα να κάνετε χρήση.

Η κυρία συνοδεύτηκε στη Νέα Υόρκη από φίλη της  και ενώ όλοι οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν είχαν καταβάλει όλο το ποσό, η ίδια αλλά και η  συνοδός πλήρωσαν το μισό αντίτιμο .

Δηλαδή ο ΟΠΑΚΕ επιδότησε την Γ.Γ. αλλά και την φίλη με πάνω από 75%.

Με ποια απόφαση; Είναι σε γνώση των αρμοδίων αυτό ;

 Επίσης μεγάλη δραστηριότητα είχε στα ξενοδοχεία τόσο την περίοδο του καλοκαιριού όσο και την χειμερινή κατά το έτος 2013 όπου φαίνεται να κάνει χρήση σε πάνω από 10 ξενοδοχεία και μάλιστα να φιλοξενεί τρίτους παίρνοντας την επιδότηση αλλά και πληρώνοντας μόνο το 50%.

   

Ο Γ.Γ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη με συνοδό την κόρη. Η κόρη διέμεινε σε μονόκλινο δωμάτιο δωρεάν, το ίδιο και ο Γ.Γ. πληρώνοντας ο ΟΠΑΚΕ εκατοντάδες ευρώ παραπάνω για την παροχή αυτή.

Με ποια απόφαση; Είναι σε γνώση των αρμοδίων αυτό ;

 

Επίσης στο Παρίσι ταξίδεψε μόνο η σύζυγος και η κόρη του Γ.Γ της ΟΜΕ ΟΤΕ  ΔΩΡΕΑΝ.

Με ποια απόφαση; Είναι σε γνώση των αρμοδίων αυτό;

 

Φυσικά στις λίστες αυτές υπήρχαν γνωστοί συνταξιούχοι που σήμερα γυρίζουν στους χώρους δουλειάς και παρενοχλούν εργαζόμενους για να στηρίξουν την συγκεκριμένη ομάδα για να έχουν την επόμενη μέρα εξασφαλίσει τις προσωπικές τους εξυπηρετήσεις. 

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

 

 Σε μία περίοδο που όλοι οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ βιώνουμε πολλά και σοβαρά  προβλήματα,

Σε μια περίοδο που απαιτείται ενότητα και ομοψυχία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα αντεργατικών και ασφαλιστικών νόμων.

Σε τούτη την περίοδο δεν μπορούν οι συγκεκριμένου άνθρωποι να εκπροσωπήσουν εργαζόμενους την ώρα που όλοι γνωρίζουμε ότι λειτουργούν μόνο για το ατομικό τους συμφέρον.

 

Εμείς από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε τον ρόλο τους στο συνδικαλιστικό κίνημα στον χώρο του ΟΤΕ.

 

Τους αφήνουμε στην κρίση σας .

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΔΑΚΕ – ΠΑΣΕ ΟΤΕ    

Διαβάστηκε 2273 φορές

Επικοινωνία

Τζώρτζ 10, 10677 Αθήνα

E-mail: info@dakepase-ote.gr

Τηλ.: 210 33 00 048

Fax: 210 33 02 199