Είστε εδώ:ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 01-08-2011
Αύγουστος

Συναδέλφισσες / οι

Τα  αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που ξεπούλησε αντί  πινακίου φακής τον πιο κερδοφόρο οργανισμό, που υπό δημόσιο έλεγχο θα μπορούσε να είναι μοχλός ανάπτυξης και κερδοφορίας , σε μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομία της χώρας, φαίνονται άμεσα!!

Η Deutsche Telecom, που με το ευτελιστικό ποσό των 400 εκατ ευρώ απέκτησε τον πλήρη έλεγχο των αποφάσεων στον όμιλο ΟΤΕ έδειξε τις διαθέσεις της για το business plan της εταιρίας και ειδικά στο εμπορικό κομμάτι.

Ήδη προχωρά στο κλείσιμο 140 καταστημάτων και σημείων εξυπηρέτησης και έπεται συνέχεια.

Σε μια εταιρία που το εμπορικό κομμάτι θεωρείται το πλέον σημαντικό για την αύξηση των εσόδων , όταν οι ανταγωνιστές προσφέρουν γη και ύδωρ , ο κος Τσαμάζ, αντί να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των καταστημάτων σε μια κατεύθυνση πιο σύγχρονης επάνδρωσης , με νέους και έμπειρους πωλητές, που θα έχουν αναπτυγμένη την ενσυναίσθηση

( δηλαδή θα αντιλαμβάνονται ακόμα και τις μη εκπεφρασμένες και λιγότερο εμφανείς ανάγκες  των πελατών ώστε να επιτυγχάνουν στο μέγιστο βαθμό την προώθηση όσο γίνεται περισσότερων προϊόντων )  προτιμά να κλείσει καταστήματα και να πετάξει στον Καιάδα και τους εργαζόμενους.

Με λίγα λόγια ο κος Τσαμάζ και η D.T. θέλουν να μετατρέψουν τον ΟΤΕ σε μια αντίστοιχη Ολυμπιακή , που από κει που ταξίδευε στις 5 Ηπείρους έγινε μια Ολυμπιακούλα που πούλησε για ένα ξεροκόμματο όλα τα Slots και μάλιστα αρκετά απ’ αυτά τα πήρε η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της στην Ελλάδα , η Aegean.

Αναρωτιόμαστε μήπως πίσω από αυτές τις αποφάσεις υπάρχει και καμία μυστική συμφωνία με ανταγωνίστριες εταιρίες ώστε να κερδίσουν μεγαλύτερο κομμάτι αγοράς;

Διότι για παράδειγμα όταν κλείνει σε ένα νησί όλα τα καταστήματα και αφήνει ένα και μοναδικό στην πρωτεύουσα , το οποίο διαθέτει ελάχιστα προϊόντα- δεν νοείται να μην υπάρχει internet on the go και οι τουρίστες να προωθούνται στη Vodafon -  πώς να εξηγήσουμε αυτή την απόφαση;

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Ομίλου σε μια περίοδο που η σταθερή τηλεφωνία έχει πλέον απαξιωθεί και το επίκεντρο είναι οι ευρυζωνικές υπηρεσίες και η κινητή τηλεφωνία κε Τσαμάζ επιβάλλεται  να ανοίξουν και άλλα καταστήματα . Θα μπορούσατε για παράδειγμα να συγχωνεύσετε το Γερμανό και τα Cosmote shops και να γίνουν όλα OTEShop .

Άλλωστε σαν σύγχρονος Manager πρέπει να γνωρίζεται ότι πολλές φορές υπάρχουν λόγοι στρατηγικής σημασίας να κρατάμε ανοικτό ένα κατάστημα σε περιοχή με μικρό πληθυσμό γιατί κάποια στιγμή μακροπρόθεσμα μπορεί να μας φέρει περισσότερους πελάτες, διότι  π.χ. η περιοχή είναι υπό ανάπτυξη ή γιατί το επιβάλλουν λόγοι εθνικής σημασίας.

Άλλωστε γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η D.T. αγόρασε τον ΟΤΕ όχι γιατί την ενδιαφέρει η ανάπτυξη του Ομίλου στην Ελλάδα αλλά οι επενδύσεις στα Βαλκάνια ( δηλώσεις Obermann).

Πέρα όμως από την επιχειρησιακή διάσταση υπάρχει και η ανθρωπιστική.

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους;

Αυτοί οι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση πελατών και στήριξαν την εταιρία και σε αντίξοες συνθήκες.

Έτσι τους ανταμείβετε;

Όσο για τους πωλητές FOTS ποιες είναι τελικά οι διαθέσεις της Διοίκησης;

Την ώρα που ανεβάζει τους στόχους σε δυσθεώρητα ύψη στη συγκεκριμένη εποχή , θα τους απολύσετε  αν δεν τους πετύχουν ;

Τι θα συμβεί με τους συναδέλφους που θα ξεσπιτωθούν από την νησιωτική Ελλάδα και όχι μόνο;

Τι θα συμβεί με τους συναδέλφους της OTEPLUS  στις περιπτώσεις που το έργο τους καταργείται  βάσει του νέου οργανογράμματος;

Γιατί Κοι της Διοίκησης  απαξιώνετε τα στελέχη του  ΟΤΕ  προωθώντας τους ημετέρους της Cosmote, χωρίς να λαμβάνεται υπ όψη ότι αυτά τα στελέχη έκαναν τον ΟΤΕ το γίγαντα της Ν.Α Ευρώπης;

Τέλος όσο για τα σχόλια της ΠΑΣΚΕ, το μόνο σχόλιο που έχουμε να κάνουμε είναι ότι μια πρόταση που συντίθεται στην ΕΕ του ΠΑΣΕ και παρουσιάζεται από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΕ θεωρούμε ότι είναι συνθετική πρόταση .

Αν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕ θεωρεί ότι εκφράζει μόνο την ΠΑΣΚΕ -ΠΑΣΕ ας μας το πει.

Επίσης σαν ΔΑΚΕ -ΠΑΣΕ δεν είναι στην κουλτούρα και την ιδεολογία μας να κατηγορούμε Πρόεδρους άλλων σωματείων αλλά ανεύθυνες πολιτικές άλλων σωματείων.

Τέλος αυτές οι κοκορομαχίες μας αφήνουν παγερά αδιάφορους και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουμε εμείς οδηγοί του λεωφορείου της αλαζονείας .

Συναδελφισσες / οι

Είμαστε εδώ δίπλα σας και τα μπάνια του λαού δεν ισχύουν για μας.

Εμείς θα παρεμβαίνουμε και θα προασπίζουμε τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ – ΠΑΣΕ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                    Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ