Είστε εδώ:ΑρχικήΑνακοινώσειςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 01-03-2011
01
Μάρτιος

Συναδελφισσες /Συνάδελφοι

Με μια πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα απροειδοποίητη και προκλητική κίνηση ο Manager of the Year 2010 , κος Μιχάλης Τσαμάζ, μεταμορφώθηκε στον Manager των απολύσεων 2011.

Σε μια κρίσιμη για την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους περίοδο όπου η ανεργία αυξάνεται δραματικά και με επίσημα στοιχεία αγγίζει το 14% λόγω της άκρως νεοφιλελεύθερης πολιτικής του ΄΄σοσιαλιστικού΄΄ ΠΑΣΟΚ , υποταγμένου στις εντολές της Τροϊκα και του ΔΝΤ,  ο κος Τσαμάζ απέλυσε 240 εργαζόμενους στην Cosmote και Γερμανός, πετώντας τους κυριολεκτικά στον κάδο των ανέργων .

Την ίδια μέρα επιδεικνύοντας τα προσόντα του αυταρχικού ηγέτη, ασκώντας το απόλυτο Διευθυντικό Δικαίωμα και αδιαφορώντας για την άποψη των εργαζομένων και της ΟΜΕ-ΟΤΕ, χωρίς καν να τηρήσει τα προσχήματα της διαβούλευσης, προχώρησε σε εσωτερική ενημέρωση εξαγγέλλοντας την αύξηση των ωρών εργασίας όλου του προσωπικού, την κατάργηση επιδομάτων που έχουν χορηγηθεί με συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την κατάργηση των δρομολογίων των λεωφορείων από και προς το Διοικητικό Μέγαρο.

Ο κος Τσαμάζ , ο ΄΄σύγχρονος΄΄ Manager , εφαρμόζοντας παλαιομοδίτικο στυλ ηγέτη, αφού προχώρησε σε οργανωτικές και διαρθρωτικές αλλαγές στον ΟΤΕ ΄΄εν μια νυκτί΄΄ , εξοβελίζοντας πετυχημένα στελέχη και αντικαθιστώντας τα με ημετέρους, αφήνοντας αναξιοποίητα ικανά στελέχη στο εσωτερικό της εταιρίας, προχώρησε στην επόμενη φάση αναδιοργάνωσης εξαγγέλλοντας τα πρώτα μέτρα περικοπών και απολύοντας εργαζόμενους με το χαμηλότερο μισθολογικό κόστος στην παγκόσμια αγορά. Αυτοί οι εργαζόμενοι κε Τσαμάζ συνέβαλλαν ώστε η Cosmote , σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να βελτιώσει τη θέση της το 2010 στην ελληνική αγορά σε σχέση με το 2009 και εσείς τους ανταμείβεται με απολύσεις.

΄΄θερμά συγχαρητήρια΄΄. 

Σας υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι μόνο οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την ΕΕΤΤ που  απαγορεύει στην επιχείρηση να πουλήσει φθηνά και ποιοτικά προϊόντα στους Έλληνες καταναλωτές , αβαντάρει τους ανταγωνιστές και φαλκιδεύει τον υγιή ανταγωνισμό.

Εσείς αντί δυναμικής παρέμβασης στον αρμόδιο Υπουργό και στην κυβέρνηση που είναι από τους βασικούς μετόχους του ΟΤΕ και αδιαφορούν για την προκλητική στάση της ΕΕΤΤ , διαλέγεται τον εύκολο δρόμο των απολύσεων και περικοπών για να ικανοποιήσετε τις αδηφάγες ορέξεις της Deutsche Telecom.

Η ΔΑΚΕ –ΠΑΣΕ συνεπής στην αποστολή της και με πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας της κατάστασης καλεί όλους τους εργαζόμενους στη μεγαλύτερη όσο ποτέ συσπείρωση στα συνδικάτα του χώρου και στην ΟΜΕ-ΟΤΕ για να δώσουμε δυναμική απάντηση στις αυθαιρεσίες της Διοίκησης γιατί πολύ φοβούμαστε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή.

 

             ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

 

 ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ – ΠΑΣΕ ΟΤΕ

 

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                    Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                                                             Ν.ΦΑΡΜΑΚΗΣ                                                                Π.ΜΟΙΔΗΣ

Διαβάστηκε 774 φορές

Επικοινωνία

Τζώρτζ 10, 10677 Αθήνα

E-mail: info@dakepase-ote.gr

Τηλ.: 210 33 00 048

Fax: 210 33 02 199